فیلم سینمایی ستاره‌های روی زمین سعی دارد به ما نشان دهد که باید بیشتر به بچه‌ها توجه داشته باشیم، در صورت دیدن هر رفتار و ناهنجاری در پی دلایل آن باشیم و برای رفع آن اقدام کنیم. اگر کودکاتان منزوی است، اگر گوشه‌گیر و کم حرف است، اگر از جمع فرار می‌کند قطعاً دلایل مهمی وجود دارد، مشکلی در وجود فرزند شماست که باید برای رفع آن اقدام جدی داشته باشید. در این فیلم معلم هنر به داد کودک داستان می‌رسد و مشکل او را کشف می‌کند، این معلم خیلی خوب به اهمیت اعتماد به نفس کودکان آگاه است. زیرا خودش در کودکی دقیقاً درگیر چنین مشکلی بوده و کاملا او را می‌فهمد.

آینده هر فرد برگرفته از روزهای کودکی اوست، از همان کودکی باید تربیت و رفتار صحیح را به آنها آموخت، کودک باید یاد بگیرد که محکم و قوی باشد، باید بیاموزد که عزت نفس و اعتماد به نفس داشته باشد و برای رسیدن به موفقیت تلاش کند. باید اینها را بیاموزد و نقش ما در این امر بسیار مهم است. در ادامه این مقاله با نحوۀ تقویت اعتماد به نفس در کودکان آشنا شوید.

تقویت اعتماد به نفس در کودکان با روش‌هایی کاربردی

اگر کودک شما عزت نفس ندارد، اگر احساس می‌کنید که او ضعیف است و قدرت دفاع از حق و حقوقش را ندارد، به جای محبت و دلسوزی بیش از حد باید او را با اعتماد به نفس کافی تجهیز کنید، تقویت اعتماد به نفس در کودکان باعث شکوفایی آنها می‌شود، آنها در زندگی و آینده با روزهای سختی روبرو هستند و باید به اندازه کافی محکم و قوی باشند تا بتوانند خودشان گلیم‌شان را از آب بیرون در بیاورند.

۱. او را دوست داشته باشید.

به کودکتان  عشق بورزید و به او محبت و دوست داشتن‌تان را بروز دهید، او باید ببیند که توسط خانواده پذیرفته شده و دوست داشتنی‎ است. این امر سپس در گروه دوستان، همسالان، تیم‌های ورزشی، همکلاسی و در نهایت جامعه انجام می‌شود. برای دادن عزت نفس به او باید عشق ورزیدن را به او یاد دهید، نادیده‌ گرفتن و بی‌ارزش واقع شدن کودک پایه و اساس عدم اعتماد به نفس در شخصیت او را شکل خواهد داد و مانعی بزرگ برای رسیدن او به موفقیت در زندگی است.

۲. او را تشویق کنید.

تشویق و دادن انگیزه مثبت به کودکان برای رسیدن‌شان به موفقیت اهمیت بالایی دارد، زیرا بچه‌ها و به ویژه خردسالان ارزش و دستاوردهای خود را با عکس‌العمل شما اندازه گیری می‌کنند. اما در تعریف و تمجید خود واقع بین باشید. اگر کودک در کاری ناکام ماند و یا در مهارت خاصی استعدادی نشان نداد، تلاش او را ستایش کنید، اما تعریف و تمجید غیر واقعی نکنید. به فرزند خود اطمینان دهید که اشکالی ندارد که نتواند همه کارها را به طور کامل انجام دهد. به او بگویید که بعضی از کارها تلاش و تمرین مکرر می‌خواهد و گاهی اوقات بهتر است بعد از اینکه کاری را شروع کرد به تلاش بیشتر ادامه دهد تا بتواند از پس انجام آن برآید.

۳. به فرزند خود کمک کنید اهداف واقعی را تعیین کند.

وقتی فرزند شما ورزش فوتبال را شروع می‌کند، خیلی خوب است که آینده ورزش خود را ترسیم کند، مثلا موفقیت برای شرکت در المپیک به عنوان یک بازیکن حرفه‌ای. اما اگر او نتواند در آینده به چنین هدفی برسد سرخورده می‌شود پس بهتر است به او بیاموزید که به اهداف واقعی‌تری توجه کند. فرزند خود را راهنمایی کنید تا اهداف معقولی را برای جلوگیری از احساس ناکامی تعیین کند. برای او هدف‌های کوتاه مدت تعیین کنید تا با دیدن نتیجه و رسیدن به آن هدف، انگیزه و اعتماد به نفس در او تقویت شود.

تقویت اعتماد به نفستقویت اعتماد به نفس

۴. الگوی مثبت و با اعتماد به نفسی برای او باشید.

برای اینکه کودک به فردی با عزت نفس تبدیل شود باید در محیط خانواده این افراد را ببنید و آنها را الگوی خود قرار دهد. وقتی شما با کلامی مثبت و پر از انرژی خوب در خانه صحبت می‌کنید وقتی از موفقیت‌های کاری خود حرف می‌زنید او تمام اینها را می‌فهمد و در او تاثیر مثبت خواهد داشت. از دستاوردهایتان در خانه حرف بزنید و در مورد مهارت‌ها و استعدادها و تلاش‌های لازم برای رسیدن به آن دستاوردها صحبت کنید. در همان مکالمه، شما می‌توانید فرزند خود را به مهارتهایی که در اختیار دارد آشنا کرده و نحوه پیشرفت و استفاده از آنها را یادآوری کنید.

۵. انعطاف پذیری را آموزش دهید.

هیچ‌کس در همه زمان‌ها موفقیت را تجربه نخواهد کرد. در زندگی هر فرد مشکل‌ها و شکست‌ها، انتقادها و دردهایی به وجود خواهد آمد. از این موانع به عنوان تجربیات یادگیری بهره ببرید، نه به عنوان ناکامی و نا امیدی. بچه‌ها باید بیاموزند که هرگز تسلیم نشوند. کودک نباید از شکست‌ها احساس بدی داشته باشد، به او بگویید که از فلان شکست چه درسی گرفت، چه چیز جدیدی در این ناکامی آموخت. وقتی از همان کودکی او را اینطور تربیت کنید وقتی به سن جوانی می‌رسد تبدیل به فردی قوی، با عزت نفس و محکم شده که با هر شکستی قوی‌تر خواهد شد. این به کودکان کمک می‌کند تا یاد بگیرند که به احساسات خود اعتماد کنند. کودکان یاد می‌گیرند که مشکلات عادی بخشی از زندگی است و می‌توان آنها را مدیریت کرد.

مثلا اگر فرزند شما در تست صدا ضعیف عمل می‌کند، با ترحم او را خسته نکنید و به او بگویید که اگر همینطور پیش برود هرگز به هدفش که خوانندگی است نمی‌رسد، اما اگر سعی کنید بهتر باشد، بیشتر تلاش و تمرین کند، با دیدن تغییرات مثبت انگیزه او بیشتر شده و احساس خوبی نسبت به خود پیدا می‌کند.

شماره تماس: 02166418084 و 02188993288

آدرس وبسایت: آکادمی بازار

آدرس:  تهران ، خیابان انقلاب، روبروی درب دانشگاه تهران، خیابان فخر رازی، خیابان نظری، کوچه فرزانه، پلاک 10، واحد 12 (مراجعه حضوری فقط با تعیین وقت قبلی)


آکادمی بازار کودک ,فرزند ,کودکان ,مثبت ,تقویت ,موفقیت ,تقویت اعتماد ,برای رسیدن ,آکادمی بازار ,همان کودکی ,داشته باشید منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

پورتال و سایت تفریحی خبری ایرانیان akhbar tecnolozh13 مکانی برای تفکر iprank جویا باش ، دلنوشته های یک پدر ناصر رزازی